Consensus Corporate Express hoog

De consensus over Corporate Express blijft hoog. Het aandeel noteert momenteel op een discount van bijna 1,50 euro ten opzichte van het gemiddelde koersdoel van 11,57 euro. Deze morgen zet analist Martijn den Drijver van SNS Securities zijn advies voor het bedrijf terug naar houden met een koersdoel van 11,30 euro. Een reden voor de adviesverlaging zijn het verdwijnen van de overnamespeculaties door Private Equity of andere bedrijven.

Analist Herman Huizinga van Keijser Capital verlaagt zijn koersdoel met 30 eurocent naar 11,40 euro. Geduid wordt op de hoge VS-exposure. Een groot risico is het teruglopen van de Amerikaanse economie die dan een negatieve invloed op Corporate Express' verkopen kan hebben.

Het aandeel noteert nu met een koerswinstverhouding van bijna 2 punten minder dan in 2006 (gemeten door de koers te delen door de winst uit 2006). Een belegging in het aandeel levert dit jaar een verlies op van -11,63% (dividend- plus koersrendement).

Op 6 november presenteer het bedrijf haar resultaten over het derde kwartaal. De AVA wordt volgend jaar op 8 april gehouden.