Baidu kondigt strategische samenwerkingsovereenkomst aan met China Gas

 • Internetbedrijf Baidu (NASDAQ:BIDU) is een strategische samenwerkingsovereenkomst aangegaan met China Gas Holdings (OTCPK:CGHOF) om de digitale transformatie in de energie- en energiesector te stimuleren.
 • Als onderdeel van de overeenkomst zullen beide partijen streven naar geavanceerde digitale beheersystemen voor China Gas; oprichting van China Gas Digital Technology Committee om industriële praktijken op te nemen als industrienormen; de business van "één stad, één netwerk" uitbreiden met behulp van AIoT, inspectierobots, slimme energie en industrie-apps; en deelnemen aan het proces van het ontwikkelen van normen voor koolstofemissiepieken en neutraliteit.
 • In de eerste fase van de alliantie, ter waarde van RMB 936 miljoen, zal Baidu de overgang van China Gas naar de cloud ondersteunen, gebruikmakend van zijn kunstmatige intelligentie-mogelijkheden om aangepaste applicaties te bouwen, waaronder slimme monitoring, slimme planning, voorspelling van gasgebruik en slimme klant Diensten.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Beijing volgens de analisten uit op 126.44 miljard yuan. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 107.07 miljard yuan verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Baidu in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 20.34 miljard yuan. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 57.89 yuan. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 2.67 uit.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 1.45 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 338.44 miljard yuan. 24

  Om 17.49 koerst het aandeel 2.1 procent hoger op 154.5 yuan.

  Historische beurskoersen Baidu

  historische koersen baidu

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.