Baidu betreedt de vrachtmarkt met slimme nieuwe energie-zware vrachtwagen

 • Baidu (BIDU) onthult een slimme nieuwe energie-zware vrachtwagen genaamd Xingtu bij dochteronderneming Deepway. De truck, met een rekenkracht van meer dan 500 TOPS en detectiemogelijkheden voor ultralange afstanden van meer dan 1 kilometer, markeert Baidu 's intrede op de wereldwijde vrachtmarkt van meerdere biljoenen dollars.
 • De Xingtu draait op Baidu 's AI-technologiestack en het Baidu Apollo Group autonome rijplatform, waardoor het L3 zelfrijdend kan bereiken op hogesnelheidsvrachtroutes en L4 ergens tussen 2024 en 2026 kan bereiken. Niveau 3 autonome voertuigen kunnen voelen de omgeving om weloverwogen beslissingen te nemen, maar toch moet de bestuurder alert blijven en voor sommige handelingen door mensen worden genegeerd. Voertuigen van niveau 4 hebben geen menselijke interactie nodig, tenzij er een systeemstoring is.
 • "We streven ernaar waarde te creëren in levensechte scenario's zoals het vervoeren van mensen, bezorging en levensonderhoud. Deze nieuwe generatie voertuigen is zeker niet zomaar een aangepaste vrachtwagen - het is een robottruck", zegt Yunpeng Wang, vice-president van autonoom rijden.
 • Baidu ontwikkelt sinds 2013 autonoom rijden van Apollo Group en is onlangs begonnen met het publiekelijk testen van zijn Apollo Group Go-robotaxi-platform in China.

  De omzet van het bedrijf uit Beijing over dit jaar komt uit op 126.47 miljard yuan. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 107.07 miljard yuan bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Baidu in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 20.34 miljard yuan. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 57.71 yuan. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 2.63 te liggen.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.45 procent op.

  22

  Het aandeel sloot vrijdag op 151.58 yuan.

  Historische koersen Baidu afgelopen 10 jaar

  koersdata baidu

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.