Baidu verder de cloud in

Baidu ( Alphabet ’s grootste concurrent op internet) gaat fors inzetten op cloudcomputing. Dit weekend kondigde het bedrijf aan om voor 1,6 miljard dollar te gaan investeren in een nieuw datacentrum hiervoor. De locatie houdt Baidu geheim en tevens wil het bedrijf niet melden hoe ze deze investering gaat financieren. Het bedrijf wil verder fors op mobiel internet gaan inzetten.

In China is Baidu veruit de grootste speler. Alphabet vertrok er in 2010 om naar Hong Kong te verhuizen. Dit vanwege druk van de Chinese overheid in verband met censuur.

Waarderingsratio's Baidu

<a href= Baidu te China' align=middle/>
Baidu te China
Baidu noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 23,86. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 1652,22. De internetsector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 23,67. Over dit jaar wordt volgend jaar geen dividenduitkering verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,8 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 1,8. De sector wordt verhandeld op 4,02 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Baidu

Het aandeel wordt door 17 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 169,86 Amerikaanse dollar. De koers van het aandeel ligt zodoende 52 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Baidu momenteel rond de 8,7 miljard Amerikaanse dollar.

Taxaties resultaten 2012 Baidu

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 3,55 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 1,61 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 4,67 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 67 procent. Het aandeel sloot vrijdagavond 0,51 procent lager op 111,44 Amerikaanse dollar.