BHP produceert eerste nikkelsulfaat uit de Kwinana-fabriek in Australië

 • BHP (BHP) zegt dat zijn Kwinana-nikkelsulfaatfabriek in Australië zijn eerste nikkelsulfaatkristallen heeft geproduceerd, omdat het wil profiteren van de vraag naar batterijmaterialen die nodig zijn voor elektrische voertuigen.
 • Nikkelsulfaat is een belangrijke chemische stof voor batterijen en heeft veel hogere marges dan nikkelmetaal.
 • BHP zegt dat de fabriek 100.000 ton nikkelsulfaat per jaar zal produceren, genoeg om jaarlijks 700K batterijen voor elektrische voertuigen te maken.
 • BHP tekende eerder dit jaar een deal met Tesla voor de levering van nikkel vanuit haar Nickel West-activiteiten in West-Australië.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 64.58 miljard GBp. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 60.82 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten BHP Group in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 18.67 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 368 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.2 te liggen.

  Fors dividend BHP Group

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 293 GBp verwacht. BHP Group 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 15.32 procent. Het gemiddelde dividend van de mijnbouwers ligt op een schamele 0.81 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 2033 GBp

  De laatste 3 adviezen voor het mijnbouwbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., UBS en Barclays .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 4040.39 miljard GBp. 27

  Het aandeel sloot vrijdag op 1913 GBp.

  Historische koersen BHP Group afgelopen 10 jaar

  fundamenteel onderzoek bhpgroup

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.