Vale ziet de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de markt voor ijzerertspellets uitperst

.

  • Vale ( Vale +2 %) verwacht dat de Russische invasie van Oekraïne de premie die staalproducenten betalen voor ijzerertspellets vanaf het tweede kwartaal zal verhogen, aangezien de twee landen samen ongeveer 30 % van de 120 miljoen ton wereldwijde markt vertegenwoordigen.
  • "De grote vraag is hoe lang deze spanning zal aanhouden", zei Marcello Spinelli, hoofd van ijzererts bij Vale , tijdens de conference call over de inkomsten, volgens Bloomberg.
  • De mijnwerker ziet ook dat de Russische invasie de prijs van nikkel waarschijnlijk zal versnellen, een markt die al werd gekenmerkt door lage voorraden.
  • De nikkelprijzen zijn met 40 % gestegen YTD, en Vale-managers zeiden tijdens de oproep dat ze verwachten dat de vraag in het komende decennium zal verdubbelen als autofabrikanten overstappen op elektrische voertuigen.
  • Ook zei CFO Gustavo Pimenta tijdens de oproep dat Vale geen verantwoordelijkheid zou nemen voor de schulden van zijn Samarco joint venture met BHP.
  • Analisten waren over het algemeen teleurgesteld door Vale 's zwakkere bedrijfsresultaat en lage cashflowgeneratie, volgens Reuters, met hogere voorzieningen in verband met twee damrampen.
  • Vale 's Q/Q-daling in bedrijfsresultaat werd voornamelijk veroorzaakt door lagere gerealiseerde ijzerertsprijzen, die de sterke ijzerertsverkopen en lagere kaskosten meer dan compenseerden, terwijl voorzieningen leidden tot zwakke kasstroomgeneratie en een negatieve verrassing waren, zei Itau BBA .
  • De bedrijfscijfers van Vale waren solide, maar het genereren van contanten was zwak en de voorzieningen "hadden sommige investeerders misschien van hun stuk gebracht", zeiden analisten van Bradesco BBI .

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Null volgens de analisten uit op 49.53 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 293.52 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Vale in beeld plus taxaties 2021

    fundamenteel onderzoek

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 18.63 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.95 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 4.15.

    Fors dividend Vale

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.93 dollar. Vale 's dividendrendement komt hiermee op 11.78 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een magere 0.81 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 84.08 miljard dollar. -5

    Om 16.35 stond het aandeel 2.07 procent hoger op 16.39 dollar.

    Koershistorie Vale 2007-2021

    fundamenteel onderzoek vale

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.