AB food doet kleine overname

De Britse voedingsmiddelenbedrijf AB Foods meldt vandaag de relatief kleine overname van Elephant Atta (een toeleverancier aan Aziatische restaurants). Met de overname is een bedrag van 34 miljoen pond gemoeid. AB Foods koopt het bedrijf weer van haar concurrent Premier Foods. De overname van het bedrijf werd uitgevoerd door AB Foods’ s dochter Westmill Foods. Met de overname wil AB Foods haar positie op de exotische voedingsmarkt uitbreiden zo gaf ceo George Weston aan.

Waarderingsmaatstaven AB Food

Primark, onderdeel AB food
Primark, onderdeel AB food
Het aandeel AB Food noteert op dit moment met een k/w van 14,91. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 16,33. De supermarktsector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 16,45. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,76 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,44. De sector wordt verhandeld op 2,36 maal haar intrinsieke waarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 AB Food

Over het huidige jaar wordt een omzet van 12,18 miljard Britse pence verwacht. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 86,44 Britse pence.

Adviezen analisten over AB Food

Het aandeel wordt door 9 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 1236,88 Britse pence. De beurskoers ligt zodoende -4 procent boven de fair value van de analisten. Om 10.27 noteert het aandeel 0,39 procent hoger op 1289 Britse pence. Op basis van de huidige beurskoers ligt AB Food 's marktkapitalisatie rond de 10 miljard Britse pond.