BAE in aanmerking voor grote Amerikaanse order

De Britse leverancier van defensieapparatuur BAE Systems meldt vandaag dat het een grote kans maakt op een grote order van het Amerikaanse leger. Met de opdracht voor 350 nieuwe traningsjets is een bedrag van 7,1 miljard pond gemoeid. BAE Systems vestigt haar hoop op het feit dat het Amerikaanse leger door de bezuinigingen vooral interesse heeft in de oudere modellen zoals de Hawk. Van deze jet wordt de helft in Engeland gebouwd en de andere helft in de VS.

Eerder dit jaar ontsloeg BAE Systems door de bezuinigingen van de overheden al duizenden mensen in Engeland en in de VS. Het bedrijf hoopte eerder een grote order van de Franse overheid binnen te slepen maar greep hier naast.

Waarderingsratio's BAE Systems

Jet, <a href= BAE Systems ' align=middle/>
Jet, BAE Systems
BAE Systems noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 7,41. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt -27,82. De sector luchtvaart & defensie noteert met een koers/winst-verhouding van 19,65. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,63 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,43. De sector wordt verhandeld op 3,94 maal haar intrinsieke waarde.

Taxaties resultaten 2012 BAE Systems

Over het huidige jaar wordt een omzet van 19,56 miljard Britse pond verwacht. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 40,05 Britse pence.

Opinies analisten over BAE Systems

Het aandeel wordt door 14 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 300,2 Britse pence. De beurskoers ligt zodoende 1 procent onder de fair value van de analisten. Om 14.13 noteert het aandeel 1,3 procent hoger op 296,7 Britse pence. De marktkapitalisatie van BAE Systems ligt momenteel rond de 104,95 miljard Britse pond.