Apple duurste bedrijf ooit

De koers van Apple staat momenteel op het hoogste niveau ooit. Daardoor is het technologiebedrijf tevens het duurste beursgenoteerde bedrijf ooit geworden. De beurswaarde van Apple steeg maandagavond op Wall Street naar 623 miljard dollar, waarmee het oude record van softwaregigant Microsoft van 620 miljard dollar in 1999 werd gebroken.

Maandag bereikte de koers van Apple een stand van ruim 664 dollar per aandeel op de Nasdaq . Aan het begin van dit jaar stond de koers nog op circa 400 dollar, terwijl eind 2000 de koers op een schamele 7 dollar stond. De koers stond in mei van dit jaar nog op 530 dollar, maar is vervolgens gestegen met ruim 30% tot het huidige niveau.

Verdere koersstijging

In de komende periode kan de koers verder stijgen, onder aanvoering van de introductie van de langverwachte iPhone 5 op 12 september. Daarnaast zijn de verwachtingen hooggespannen rond Apple TV, dat volgens marktvorsers revolutionair wordt.

Daarbij gaat Apple ook een nieuwe markt aanboren. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn producten rechtstreeks gaat leveren aan Russische consumenten en eigen winkels in het land gaat openen. Momenteel worden Apple producten nog via tussenpersonen verkocht met de daarbij behorende (hoge) marges. Om dit mogelijk te maken heeft het Amerikaanse bedrijf een eigen onderneming genaamd Apple Rus gestart. Naar verwachting begint de verkoop begin volgend jaar.

Voor het aandeel staan momenteel maar liefst 34 koopadviezen uit en 3 houdadviezen. Geen van de analisten adviseert beleggers om het aandeel te verkopen. Met een gemiddeld koersdoel van 724,10 dollar zien analisten nog een opwaarts potentieel van bijna 9%.