Analisten:meer omzet Nvidia in het verschiet

Morgen zal het Amerikaanse Nvidia met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Santa Clara op 25.8 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 16.68 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2021

historische koersen

Nvidia Silicon Valley hoofdkantoor USA ©

Nvidia
Nvidia


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 10.47 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.14 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 72.52.

De consensus van het dividend ligt op 17 cent per aandeel. Nvidia 's dividendrendement komt hiermee op 0.06 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 1.41 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 736.21 miljard dollar. 122

Het aandeel sloot maandag op 300.25 dollar.

Historische koersen Nvidia

historische koersen nvidia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.