Shell verkoopt onderdeel Nigeriaanse Delta

Olieconcern Royal Dutch Shell meldt vandaag dat het haar 30%-belang in het Nigeriaanse Oil Mining Lease 40 voor 102 miljoen dollar verkocht heeft. Royal Dutch Shell noemt de verkoop in lijn met haar nieuwe onshore strategie. Het bedrijf stelt dat het in samenspraak met de Nigeriaanse overheid tot doel heeft om meer lokale bedrijven te laten participeren in de upstream- en gasactiviteiten.

Waardering Royal Dutch Royal Dutch Shell A

Complex van <a href= Royal Dutch Shell , Nigeria Delta ' align=middle/>
Complex van Royal Dutch Shell , Nigeria Delta

Het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell A noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 8,27. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 9,51. De sector olie- en gas noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 14,34. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 1,37 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,32 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,36. De sector wordt verhandeld op 2,43 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Royal Dutch Royal Dutch Shell A

Het aandeel van de olie- en gasproducent wordt door 21 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 31,35 euro. De beurskoers ligt zodoende 12 procent onder de fair value van de analisten. Royal Dutch Royal Dutch Shell A's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 178,08 miljard euro.

Verwachting resultaten 2012 Royal Dutch Royal Dutch Shell A

Over het huidige jaar wordt een omzet van 367,76 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 21,12 miljard euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 3,39 Britse pence. Om 12.49 noteert het aandeel 0,79 procent hoger op 28,03 euro.