Aandeel L’Oreal na de Q3 resultaten

Ongeveer twee weken geleden kwam L’Oreal met hun Q3 resultaten. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe het aandeel ervoor staat en hoe de analisten hebben gereageerd op de Q3 resultaten. De opbrengsten van de Groep is in totaal met 3.4% gestegen, maar hebben de analisten positief hierop gereageerd?

Targets 2008
- like-for-like opbrengsten van ongeveer +4%.
- groei van de netto opbrengsten per aandeel met ongeveer 7% tot 8 % onder constante wisselkoersen.

Hieronder een quote van CEO Jean-Paul Agon van L’Oreal:

Jean-Paul Agon, CEO van L'Oreal , heeft gezegd: "We had anticipated that the growth at the end of June would continue in the third quarter; however, since september, we have noted a clear slowdown in some markets in Western Europe and North America, and have been confronted with a contraction of purchasing by some distributors in view of the current economic crisis.

Q3 resultaten L’Oreal
L’Oreal heeft in de eerste 9 maanden ervoor gezorgd dat hun wereldwijde positie versterkt is en dat de groei in nieuwe markten zeer vlot verloopt. L’Oreal is zeker over hun strategie en handhaaft sterke reclame en promotiesteun voor hun eigen merken ondanks het taaiere economische klimaat.

De totale opbrengsten die in het derde kwartaal zijn gerealiseerd liggen op 4,26 miljard euro, wat een like-for-like groei is van 2.7 % ten opzichte van het vorige kwartaal. De like-for-like groei van de eerste negen maanden ten opzichte van de eerste negen maanden in 2007 staat op 4.4% positief. De groei die per operationele divisie is gerapporteerd is zeer divers. Professional Products en Consumer Products moeten inleveren op de opbrengsten ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl Active Products een plus laat zien van 5.1% en Luxury Products een plus van 15.3%. Hieronder schematisch weergegeven de omzet bij operationele divisie en geografische zone.Belangrijke gebeurtenissen in Q3
Tussen 1 juli en 30 september is er door het share buyback programma voor 301.9 miljoen euro eigen aandelen teruggekocht, wat is besloten door de raad van bestuur op 19 juni.

YSL Beauté is geconsolideerd vanaf 30 juni 2008. De consolidatie zal een beperkte impact hebben van ongeveer 1% op de netto opbrengsten per aandeel in 2008.

Analisten reageren
Het aandeel L’Oreal heeft in totaal 35 adviezen gekregen van analisten. Deze adviezen zijn verdeeld in 9 koop-, 12 houd- en 13 verkoop. Dit resulteert in een matige consensus en een rating van 2 van de 5 sterren. Het aandeel sloot afgelopen vrijdag op een bedrag van 62.54 euro, terwijl de analisten een gemiddeld koersdoel geven van 69.99 euro. Dit zou een verwachte outperformance zijn van 11.92%.

Op de 30 oktober is L’Oreal met zijn derde kwartaalcijfers gekomen. Hieronder de adviezen van analisten vanaf 31 oktober.

Adviezen op 31 oktober
Ageas bank – van koop naar houd - geeft geen koersdoel af.
Credit Suisse – blijft bij een houdadvies – koersdoel van 75.00 euro naar 68.00 euro.
Morgan Stanley – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 55.00 euro.
Societe Generale – blijft bij een houdadvies – koersdoel van 70.00 euro naar 55.00 euro.
● Exane BNP Paribas – geeft een houdadvies – koersdoel van 90.00 euro.
CA Chevreux – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 84.00 euro naar 78.00 euro.
● CM-CIC Securities – geeft een houdadvies – koersdoel van 59.00 euro.
● Ibersecurities – geeft een verkoopadvies – koersdoel van 70.30 euro.
● J.P. Morgan – blijft bij een koopadvies – blijft bij een koersdoel van 88.00 euro.
● Natixis – van koop naar verkoop – koersdoel van 78.00 euro naar 56.00 euro.
● Oddo Securities – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 86.00 euro naar 62.00 euro.
● Sallander Oppenheim – van houd naar verkoop – koersdoel van 77.00 euro naar 65.00 euro.

Recentere adviezen
● Independent Research – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 67.00 euro naar 57.00 euro.
● ABN AMRO – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 60.00 euro naar 59.00 euro.
Goldman Sachs – blijft bij een houdadvies – koersdoel van 61.00 euro.
● Sanford C.Bernstein – blijft bij een houdadvies – blijft bij een koersdoel van 69.00 euro.

Van de 16 adviezen die hierboven gegeven zijn, hebben 8 analisten hun koersdoel naar beneden bijgesteld. Veel analisten blijven wel bij hun advies die ze hebben afgegeven. Er zijn 3 bedrijven die het advies naar beneden hebben bijgesteld ( Ageas , Natixis en Sallander Oppenheim). Er zijn geen analisten die na het derde kwartaal resultaat van L’Oreal hun advies positief hebben gewijzigd.