Salesforce, Zoom leiden $ 580 miljoen investering in callcentersoftwarebedrijf

 • Salesforce (NYSE:CRM), ServiceNow (NYSE:NOW) en Zoom (NASDAQ:ZM) hebben geïnvesteerd in softwareleverancier Genesys Cloud Services, waardoor het bedrijf $ 580 miljoen heeft opgehaald tegen een waardering van $ 21 miljard.
 • De venture-afdelingen van Salesforce (CRM) en ServiceNow (NOW) namen deel aan de financiering, terwijl Zoom (ZM) rechtstreeks investeerde in Genesys, dat software voor callcenters maakt en op een bepaald moment naar de beurs wil gaan.
 • Andere investeerders in de financiering waren BlackRock , D1 Capital Partners en een "grote in de VS gevestigde beheerder van beleggingsfondsen aan de westkust", zei Genesys in een verklaring.
 • Genesys is eigendom van private equity firma's Permira en Hellman & Friedman. In oktober meldde Bloomberg dat het bedrijf een beursgang zou overwegen, aangezien de markt voor callcentersoftware groeit.
 • In september zeiden Zoom (ZM) en Genesys-concurrent Five9 (NASDAQ:FIVN) dat de twee bedrijven onderling waren overeengekomen om hun voorgestelde fusie te beëindigen nadat Five9 (FIVN) had gezegd dat het niet het vereiste aantal stemmen van de aandeelhouders van Five9 zou krijgen om de fusie goedkeuren.

  De omzet van het bedrijf uit San Francisco over dit jaar komt uit op 26.4 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 21.25 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Salesforce.com in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.56 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.68 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 52.82.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 1.28 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 220.76 miljard dollar. 9

  Het aandeel sloot maandag op 247.21 dollar.

  Historische koersen Salesforce.com voorbije 10 jaar

  koersgrafieken salesforce.com

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.