Sarasin handhaaft Deutsche Bank op houden

De recente perikelen rondom Deutsche Bank hebben niet tot adviesverlagingen geleid. De consensus over het aandeel ligt nog steeds tussen houden en kopen in bij een gemiddeld koersdoel van 37,42 euro. Eerder deze week viel de Duitse politie diverse filialen van de bank binnen om haar administratie rondom de handel in CO2-rechten op te halen. Tevens wordt de bank in verband gebracht met de manipulatie van de LIBOR-tarieven. Deutsche Bank heeft al aangegeven diverse éénmalige kosten hierdoor te zullen hebben.

De analisten van Sarasin spreken van relatief goed nieuws omdat nu waarschijnlijk al het slechte nieuws wel bekend zou moeten zijn. De prestaties van het bedrijf in oktober en november noemen de analisten sterk maar ze sluiten niet uit dat Deutsche Bank toch meer voorzieningen zou moeten nemen om eventuele nieuwe afboekingen en/of boetes te kunnen opvangen. Eerder werd al bekend dat Deutsche Bank in Nederland ruim 250 fulltime banen gaat schrappen. In Nederland heeft het bedrijf ruim 1500 medewerkers.

Niet al te enthousiast

De analisten achten de kans op een kapitaalsverhoging, hetzij door nieuwe aandelen hetzij door nieuw vreemd vermogen, aanzienlijk. Het advies blijft bij de analisten van Sarasin op houden staan. Om 14,17 verliest het aandeel 83 cent (2,47 procent) op 32,52 euro.