Veel ontslagen bij Pfizer

De Amerikaanse farmaceut Pfizer gaat 600 personeelsleden van haar verkooptak van in totaal 3000 man ontslaan. Het bedrijf stelt dat het hier toe gedwongen is in verband met de geplande afslanking van het bedrijf. Pfizer stelt dat het zich moet herpositioneren nu haar patent op Lipitor is verlopen. Om haar pijplijn eerst weer te vullen zal het bedrijf waarschijnlijk weer diverse overnames gaan doen zo melden bronnen aan persbureau Bloomberg .

Waardering Pfizer

Beursstand van <a href= Pfizer ' align=middle/>
Beursstand van Pfizer

Het aandeel Pfizer noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 11,82. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 16,52. De farmaceutische sector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 28,34. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,88 Amerikaanse dollar verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,02 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,12. De sector wordt verhandeld op 2,26 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Pfizer

Het aandeel van de farmaceut wordt door 16 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 26,85 Amerikaanse dollar. De beurskoers ligt zodoende 5 procent onder de fair value van de analisten. Pfizer 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 188,78 miljard Amerikaanse dollar.

Verwachting resultaten 2012 Pfizer

Over het huidige jaar wordt een omzet van 58,38 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 16,28 miljard Amerikaanse dollar. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,16 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 20 procent. Om 16.21 noteert het aandeel 0,43 procent lager op 25,53 Amerikaanse dollar.