Analisten vinden Adobe fair gewaardeerd aandeel

De koers van het aandeel Adobe lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu Adobe op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 13 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 195,42 dollar. Dit is zo'n 2 procent meer dan de huidige koers van 185,16 dollar.

Koersdoelen voor Adobe varieren

aandelenanalyses

De omzet van Adobe over dit jaar komt uit op 8,72 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 7,3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 3,11 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6,27 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 29,53 uit.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 1 procent.

Actuele koersdoelen rond de 225 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Robert W. Baird en Canacord Adams.

Adobe 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 91,52 miljard dollar.

Historische koersen Adobe afgelopen 10 jaar

koersdata adobe

Het aandeel staat om 22.00 1,53 procent hoger op 185,16 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.