Koers Fortis volatiel

Volgens de Belgische krant de Tijd sluit de Belgische regering het niet langer uit om haar belang van 11,6% in de Franse bank BNP Paribas op termijn in de Ageas Holding onder te brengen. De Belgische krant De Tijd kwam donderdag met het bericht naar buiten op basis van bronnen binnen de Belgische regering . Gevolg van dit nieuws is dat het aandeel Ageas momenteel bijna 25% hoger staat op 1,05 euro. De woordvoerder van de Belgische minister-president Yves Leterme is niet bereikbaar voor commentaar op de situatie rondom Ageas .

Ageas aandeelhouders gaven eerder al aan om het belang dat de Belgische Staat in BNP Paribas heeft onder te brengen in de Ageas Holding , het aandeel wat nu op de Nederlandse AEX - Index en Belgische BEL20 wordt verhandeld. De Belgische regering sprak tot vandaag telkens haar veto uit om haar belang in BNP Paribas onder te brengen in de Ageas Holding , maar komt hier dus op terug aldus de Tijd.

Momenteel bestaan de bezittingen van de Ageas Holding uit een portefeuille dat bestaat uit aangetaste leningen en de internationale verzekeringsactiviteit.

UPDATE 14:00
Yves Leterme
Bronnen binnen de Belgische regering meldden dat de overheid verantwoordelijk is voor de stijging van het aandeel Ageas . De Belgische Staat zou hierbij niet naar winst streven, maar wil simpelweg een gebaar maken richting de aandeelhouders die de koers van Ageas in rook op zagen gaan. Het gerucht is inmiddels ontkend door een woordvoerder van de Belgische minister-president Yves Leterme. De woordvoerder meldde echter wel dat overheveling van het 11,6% belang in BNP Paribas naar de Ageas Holding een optie is voor de toekomst. Ageas zelf wilde niet reageren.