Chaos rondom Fortis compleet

Aan de soapserie rondom het geplaagde Ageas lijkt vooralsnog geen einde te zijn gekomen. Vandaag deden diverse verhalen de ronde omtrent de doorgang van de eventuele overname van Ageas België door BNP Paribas. Het Franse BNP Paribas meldde eerst af te zien van de overname van grote delen van bankverzekeraar Ageas . De overname zou geen doorgang vinden doordat het Hof van Beroep in Brussel de beleggers in het gelijk stelde en daardoor de verkoop van Ageas aan BNP Paribas is opgeschort. De aandeelhoudersvergadering van BNP Paribas waarin duidelijk zou worden hoe de Franse onderneming de overname gaat financieren is vooralsnog afgelast. BNP Paribas maakte dit donderdagochtend middels een persbericht bekend.

CEO van BNP Paribas, Baudouin Prot meldde eerder al dat mocht er geen duidelijkheid zijn voor de vergadering van vrijdag de Franse bank de deal met Ageas zou gaan staken. De enige uitweg lijkt nu een verkoop van het deel wat niet geblokkeerd is door de uitspraak van het Hof van Beroep te Brussel. Het gaat hierbij om een belang van 49,9%. De parlementaire onderzoekscommissie die woensdag is aangekondigd, bemoeilijkt een verkoop aan BNP Paribas aldus Belgische vice-premier Didier Reynders.

Ageas toch overgenomen
Het Franse BNP Paribas is volgens één van haar woordvoerders nog steeds van plan bankverzekeraar Ageas over te nemen. Donderdagochtend was veel onduidelijkheid doordat de bank meldde dat de overname van Ageas Bank niet volgens de oorspronkelijke planning doorging. Nu lijkt het er op dat Ageas alsnog over wordt genomen door BNP Paribas. Advocaat Laurent Arnauts van het Belgische advocatenkantoor Modrikamen stelde tegenover RTLZ dat dit een goede stap is voor de aandeelhouders. Het zou de gedupeerde beleggers weer perspectief kunnen geven.

Op de beurs in Amsterdam steeg het aandeel relatief fors tot iets boven de euro. Dit niveau is echter nog steeds een fractie van het niveau van vorig jaar.