Correlaties Dow fondsen erg hoog

Per aandeel/bedrijf worden er willekeurig een paar nieuwspunten bekeken of deze waarde hebben voor de koers van het aandeel. Daarna wordt er gekeken naar het verloop van de koers na het bericht, gevolgd met een conclusie. In de grafieken hieronder zijn vergelijkingen te vinden in percentage daling/stijging van een aandeel met de Dow Jones Index . De blauwe lijnen geven de aandelen weer.

AT&T .JPG>

22/11/2008: AT&T kwam op deze dag met derde kwartaal resultaten. Het aandeel sloot de dag erna met 1,5 dollar meer, terwijl de Dow Jones ook steeg in waarde.
07/11/2008: AT&T is van plan om Centennial over te nemen voor een bedrag van 944 miljoen dollar in contanten. Het aandeel reageert bijna niet op het nieuws.

Conclusie: Bij AT&T zie je ook dat na belangrijk nieuws het aandeel stijgt of daalt, wat natuurlijk ook logisch is. Het is dan natuurlijk ook de vraag of door zulk nieuws de koers verder te voorspellen is. Dit aandeel loopt van begin september tot 22 oktober bijna een op een met de Dow Jones

Verizon Comm. .JPG>

27/10/2008: Verizon Comm. Communications geeft aan een EPS groei van 8% ten opzichte van de 2,36 dollar EPS van het fiscale jaar 2007. Een 8% groei zou dan ongeveer uitkomen op een EPS van 2,55 dollar. Analisten hadden een EPS van 2,59 dollar verwacht voor het fiscale jaar 2008. Het aandeel stijgt dezelfde dag en de dag erna flink, ook ten opzichte van de Dow Jones .
30/10/2008: Verizon Comm. verwacht een tweedelig schuldaanbod te verkopen van tussen de 2 en 3 miljard dollar. Dit zal gebruikt worden om ‘commercial paper’ terug te betalen en voor overige bedrijfsdoeleinden. Het aandeel daalt deze dag en de dag erna. Terwijl de Dow Jones wat van zijn waarde terug nam die dagen.

Conclusie: Van begin september tot 26 oktober lopen de lijnen van het aandeel en de index bijna gelijkwaardig. Vanaf die dag laat het aandeel een flinke outperformance zien ten opzichte van de index met wel dezelfde trends. Wat nog wel goed te zien is dat het aandeel Verizon Comm. van de 29 oktober tot 31 oktober daalt en de Dow Jones die dagen ligt stijgt. De daling van het aandeel kan komen door het bericht van 30 oktober.