Fortis desinvesteert in Duitsland

Het aandeel Ageas is de laatste dagen een speelbal van speculaties geweest. Op basis van eventuele biedingen voor het aandeel schoot het aandeel relatief hard omhoog maar het aandeel moest woensdag toch weer met de rest van de markt mee omlaag. Het aandeel sloot woensdag op 1,43 euro terwijl het eerder nog een kwartje hoger noteerde op de dag. Ageas heeft aangekondigd om diverse desinvesteringen te gaan doen.

Ageas meldde woensdag dat het zich langzaam aan uit Duitsland terugtrekt. De dochterdivisie Ageas Consumer Finance Duitsland zal per direct uit Duitsland weggaan. Deze divisie omvat 90 filialen alsmede een callcenter en een internetportaal. Met de sluiting worden in totaal 340 medewerkers getroffen. Ageas was vanaf 2006 actief op het gebied van kredietverstrekkingen, verzekeringen en beleggingen.

Het gros van de medewerkers is actief bij de dochter Von Essen Bank. De Von Essen Bank is gespecialiseerd in de kredietverlening aan makelaars. Bij deze dochter werken 240 werknemers. Ageas stelt echter dat het de Von Essen Bank in afgeslankte vorm aan wil houden.