Analistenkorps noemt Xilinx juist geprijsd

De koers van het aandeel Xilinx lijkt nu, mede door de laatste koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Xilinx op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 5 analisten getaxeerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. De gemiddelde richtprijs (fair value) staat op 75,6 dollar. Dit is zo'n 3 procent meer dan de huidige koers van 71,87 dollar.

Koersdoelen voor Xilinx uiteenlopend

beurskoers

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,52 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 2,35 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Xilinx in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 531 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1,97 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 36,48.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,4 dollar. Het dividendrendement van Xilinx ligt hiermee op 1,95 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Actuele koersdoelen rond de 76 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , Goldman Sachs en Barclays .

Xilinx 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 18,23 miljard .

Koershistorie Xilinx van 2007 tot 2018

aandelenanalyses xilinx

Het aandeel sloot donderdag op 71,87 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.