Apple Card lanceert spaarrekening met 4,15% bij Goldman Sachs

  • Apple (NASDAQ:AAPL) heeft een Apple Card high-yield spaarrekening van Goldman Sachs (NYSE:GS) uitgerold, aldus het bedrijf in een persbericht.
  • De rekening, die geen kosten, geen minimale stortingen en geen minimale balansvereisten heeft, biedt een jaarlijks rendement van 4,15%, vergeleken met het gemiddelde Amerikaanse spaardepositotarief van slechts 0,37% op 20 maart.
  • Door deze stap komt Apple (AAPL) in directe concurrentie met kleinere fintech-bedrijven die hoogrentende rekeningen hebben aangeboden in de nasleep van stijgende rentetarieven, waaronder Robinhood Markets (HOOD).
  • Het bedrijf werkte aanvankelijk samen met Goldman (GS) in 2019 om de Apple Card te lanceren. Plannen om de hoogrentende spaarrekening in te voeren dateerden al van oktober 2020.

    De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 387.98 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 394.33 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2023

    grafiek

    Apple Silicon Valley Californie ©

     <a href=Apple ' />
    Apple


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 93.89 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.95 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 27.79 te liggen.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 97 cent. Apple 's dividendrendement is dus 0.59 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.74 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 26 cent uit zal gaan keren.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2715.84 miljard dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Apple

    grafiek apple

    Het aandeel koerstte maandag op een slotstand van 165.33 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.