Analisten noemen Nike duur aandeel

Het aandeel Nike zou nu met een premie noteren. Het gros van de analisten noemt het aandeel Nike op dit niveau momenteel overgewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 19 analisten gevolgd. De adviezen zijn verdeeld uit: 1 keer verkoop, 8 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 65,39 dollar. Dit is ruim 8 procent minder dan de huidige beurskoers van 71,8 dollar.

Koersdoelen voor Nike verspreid

aandelenanalyses

De omzet van Nike over dit jaar komt uit op 36,03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 34,35 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3,86 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,35 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30,55 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,79 cent. Nike 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een magere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 67 dollar

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van DZ Bank, ABN AMRO en Robert W. Baird

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's totale beurswaarde 95,42 miljard dollar.

Historische koersen Nike voorbije 10 jaar

koersdata nike

Het aandeel staat om 22.04 0,6 procent lager op 71,8 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.