Wavin wordt omgekeerd gesplitst

Wavin stond woensdag volop in de schijnwerpers. De topman van het concern kondigde namelijk zijn vertrek aan en stelde tevens voor om een omgekeerde aandelensplitsing uit te voeren. De aankondigingen komen niet geheel als een verassing aangezien het concern een moeilijk jaar achter de rug heeft. Analisten blijven vooralsnog optimistisch voor het concern en zien nog voldoende opwaarts potentieel.

Door onze redactie

Vertrek
Woensdagmorgen kondigde chief executive officer Philip Houben aan te vertrekken bij Wavin. Houben (60) wil aan het eind van dit jaar terugtreden. De CEO heeft meer dan 10 jaar aan het hoofd gestaan van de onderneming.

De Raad van Commissarissen heeft besloten om Henk ten Hove naar voren te schuiven als opvolger van Houben. Ten Hove (57), is momenteel executive vice president. Voorwaarde is wel dat de tijdens de vergadering van aandeelhouders iedereen instemt met dit voorstel. De algemene vergadering voor aandeelhouders zal gehouden worden op 21 april 2010.

Reverse stock split
Wavin kondigde tevens een omgekeerde aandelensplitsing aan, waarbij steeds 8 gewone aandelen met een nominale waarde van 5 eurocent worden samengevoegd tot 1 gewoon aandeel met een nominale waarde van 40 eurocent. Het doel van de ‘reverse stock split’ is om het aantal uitstaande aandelen te reduceren, wat zal leiden tot een stijging van de koers van het aandeel waartegen deze worden verhandeld en een afname van de volatiliteit, aldus Wavin.

19% rendement
Vorige week nog verhoogde analist Peter Olofsen van Kepler Research zijn taxaties voor Wavin. Het advies werd door de analist verhoogd van reduce naar hold, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 1,35 euro naar 1,60 euro. Volgens de analist blijven de vooruitzichten op de korte termijn voor Wavin uitdagend. Verder stelt Olofsen dat het herstel van de EBITDA marges in de dubbele cijfers, het bewezen vermogen om prijzen te bepalen en de leidende marktpositie van Wavin ervoor gezorgd hebben dat het concern een gezonde basis heeft. Desondanks verwacht de analist op jaarbasis een omzetdaling in het eerste kwartaal van 2010.

Momenteel staan er voor het aandeel 7 koop-, 4 houdadviezen en 1verkoopadvies uit, waardoor de consensus voor het aandeel positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt momenteel 1,81 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van 19%.