Wavin verwijderd van risicolijst

De analisten van ING hebben Wavin afgelopen vrijdag verwijderd van hun risicolijst, naar aanleiding van de resultaten die de fabrikant van kunststof leidingsystemen begin deze maand naar buiten bracht. Andere analisten blijven voorlopig bij hun eerder afgegeven taxaties voor het aandeel, waarmee zij hun vertrouwen voor de langere termijn uitspreken.

Door onze redactie

Verwijderd van risicolijst
ING heeft op 4 maart Wavin van zijn ‘Benelux Risk List’ gehaald. Voor de analisten waren de resultaten van het bedrijf over het vierde kwartaal van 2010 een meevaller. Vooraf waren de analisten namelijk bezorgd vanwege de strenge winter en de opgelopen grondstofprijzen. ING heeft zijn ‘hold-advies’ voor Wavin herhaald en hanteert daarbij een koersdoel van 11,40 euro.

geen verrassingen
Voor analist Maarten Bakker van ABN AMRO waren de resultaten van Wavin in lijn met zijn verwachtingen. De analist wijst erop dat de markt onder andere door de sterk opgelopen grondstofkosten en de winterse omstandigheden rekening had gehouden met tegenvallende resultaten. Bakker is daarnaast niet verrast met de summiere verwachtingen die het bedrijf heeft afgegeven en had ook rekening gehouden met het passeren van het dividend. Mede daarom ziet de analist geen reden om zijn ‘buy-advies’ voor het aandeel te wijzigen, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 14 euro.

Compensatie
SNs Securities heeft eveneens zijn ‘buy-advies’ voor Wavin herhaald, waarbij het koersdoel 14,40 euro bedraagt. Analist Edwin de Jong stelt dat de resultaten van Wavin voldeden aan zijn verwachtingen. De zwakkere prestaties in Noord-West Europa werden gecompenseerd door de beter dan verwachte ontwikkelingen in Zuid-West Europa, aldus de analist.

Consensus
Doordat analisten hebben vastgehouden aan hun eerder afgegeven taxaties voor het aandeel staan er momenteel 4 koop- en 4 houdadviezen uit tegenover slechts 1 verkoopadvies. De consensus is hierdoor licht positief. Doordat ING heeft besloten Wavin te verwijderen van zijn risicolijst is het sentiment rond het aandeel verbeterd.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 12,71 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van ruim 19%. Opvallend zijn de koersdoelen die de afgelopen dagen voor het aandeel zijn herhaald. Waar SNS Securities een koersdoel hanteert van 14,40 euro en daarmee een rendement voorziet van 35%, zitten de analisten van ABN AMRO met hun koersdoel van 14 euro en verwachte rendement van 31% iets onder. De analisten van ING zijn echter veel behoudender en zien met hun koersdoel van 11,40 euro een rendement van ‘slechts’ 7%.

De koers van het aandeel is naar aanleiding van de resultaten die het bedrijf begin deze maand naar buiten bracht aanzienlijk opgelopen, waardoor het verwachte rendement duidelijk is teruggelopen. Desondanks zien analisten gemiddeld nog een aanzienlijk opwaarts potentieel. Als daarbij wordt opgeteld dat analisten vooral vasthouden aan hun eerder afgegeven taxaties kan er gesteld worden dat er voldoende vertrouwen is in het aandeel voor de langere termijn.