Goede tijden van Footlocker zijn nog niet voorbij

Footlocker ondergewaardeerd aldus analisten

Analist Craig Johnson denkt dat het aandeel van Foot Locker wel eens tot recordhoogte kan stijgen mede dankzij opvallend goede omzetcijfers over het vierde kwartaal van 2018. Het aandeel stond vrijdag bij het sluiten van de beurs op $63.07. Dat is 38% hoger dan een jaar geleden, en een stijging van 19% sinds begin dit jaar. Het aandeel was vrijdag op het hoogste punt in 52 weken nadat het in 2018 langzaam was hersteld van een dieptepunt van $28.42 in november 2017.

Pivotal ziet onderwaardering Footlocker

Afgelopen maandag bleef het aandeel stabiel nadat Pivotal Research Group een buy advies gaf na de boven verwachting goede resultaten van Foot Locker in de laatste maanden van 2018. “Wij denken dat er vanaf dit moment nog een stijging van 24% is te verwachten,” zegt Johnson, technisch marktstrateeg bij Piper Jaffray’s, in een interview met CNBC’s Trading Nation. Hij wijst daarin op een belangrijke barrière die het aandeel vorige week doorbrak.

Plafond doorbroken

“Als je kijkt naar het dieptepunt van 2017 en vervolgens naar het prijsverloop van de afgelopen negen maanden, zie je dat het aandeel zich vooral geconsolideerd heeft,” aldus Johnson. “Door de verdere stijging afgelopen vrijdag, hebben we nu het plafond van die consolidatieperiode doorbroken. Door de kracht waarmee dit gebeurde zou het goed kunnen dat we nu weer op de oude records van 78 dollar afstevenen.” In december 2016 haalde het aandeel van Foot Locker de waarde van 78 dollar voor het laatst.

Johnson denkt dat het bedrijf momenteel ondergewaardeerd is. “De waardering van het aandeel ligt nog onder het vijfjarig gemiddelde. Er zijn nog steeds veel analisten die het aandeel neutraal of enigszins negatief beoordelen. Wij denken dus dat hier goede zaken te doen zijn, en zoals ik al zei, ik verwacht dat we op weg zijn richting oude records, dus nog 24% hoger.”

Detailhandel nog niet verloren

John Petrides, vermogensbeheerder bij Point View, ziet een verband tussen de opbloeiende aandelen van Foot Locker en goede resultaten voor de rest van de detailhandel. Het toont volgens hem aan dat deze markt nog niet als verloren moet worden opgegeven. “De afgelopen drie jaar hebben investeerders geprobeerd de winkeliers de nek om te draaien, maar die blijven tegen de voorspellingen in goede resultaten leveren. Foot Locker is daar een mooi voorbeeld van.”