Warren Buffett stapt in Amazon

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett kondigde recent aan in het aandeel Amazon te stappen. Warren Buffett gaf eerlijk aan dat hij hier natuurlijk achteraf gezien veel te laat mee is. Ditzelfde gold voor het aandeel Apple. Nadat Apple’s beurskoers al gigantisch gestegen was stapte hij pas in 2016 in het aandeel in. Buffett gaf destijds aan dat de gemiddelde Amerikaanse 15 puber eindeloos meer verstand van IT heeft dan hij zelf.

Nog geen details bekend

Buffett, die morgen alweer zijn aandeelhoudersvergadering in Omaha heeft, gaf aan dat een medewerker van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, eigenlijk de doorslag gaf om aandelen Amazon te kopen. Hiermee verwijst hij of naar Todd Combs of Ted Weschler. Beiden beheren portefeuilles van circa 13 miljard dollar. De Nederlandse fondsmanager en valuebeleggenspecialist Ansgar John Brenninkmeijer spreekt toevallig vandaag nog met Combs.

Later deze maand volgen de exacte details nog van de transactie als de SEC haar 13F rapportages publiceert.

Buffett gaf verder aan zeker een fan te zijn van Amazon’s topman Jeff Bezos. Desondanks had Buffett nog niet eerder in het aandeel Amazon belegd.

Buffett over aankoop aandelen Amazon

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 275,21 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 232,89 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 13,71 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 27,14 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 70,04 uit.

Dividendbetalingen door Amazon worden niet verwacht. Het doorsnee dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 2317 dollar

Independent Research, Wedbush Morgan Securities en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon's beurswaarde 920 miljard dollar. Het aandeel Amazon was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel Amazon maar liefst 21 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1307 en de 2051 dollar.

Historische beurskoersen Amazon

aandelenanalyse amazon

Het aandeel sloot dinsdag op 1900,82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.