Dell voldoet niet aan verwachtingen

Onlangs presenteerde computerfabrikant Dell haar cijfers behaald in het vierde kwartaal van 2007. Dell realiseerde een verdubbeling van de online sales, maar de winst die werd gerealiseerd in deze periode voldeed niet aan de verwachtingen van analisten. Als gevolg hiervan hebben zij hun advies en / of koersdoel neerwaarts bijgesteld. Dell zit daarnaast midden in een herstructurering van het personeel. Dit heeft er al toe geleid dat 3.200 mensen zijn ontslagen op het hoofdkantoor in de afgelopen acht maanden.

Vertraging consumentenbestedingen
Het concern meldde 164 miljoen dollar aan acquisitie gerelateerde kosten en herstructureringskosten, waardoor de netto-inkomsten uitkwam op 679 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog 726 miljoen dollar. De verkoop van notebooks steeg met 23% in de eerste drie maanden van 2008. De verkoop aan consumenten in de Verenigde Staten steeg met 12% in dezelfde periode. Dell heeft gewaarschuwd dat het last kan krijgen van een vertraging in de bestedingen van consumenten die kan ontstaan in de komende kwartalen.

Koersdoelen bijgesteld
Analisten hebben in de afgelopen week hun koersdoel bijgesteld. Zodoende is het gemiddeld koersdoel op dit moment 29,50 dollar. Met 23 koopadviezen krijgt Dell de meeste binnen de sector ‘Hardware en toepassingen’. Daarnaast heeft geen enkele analist voor het aandeel een verkoopadvies afgegeven.