ArcelorMittal outperformt Nederlandse beurs

Het aandeel was het afgelopen jaar met een enorme winst van 132 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd het afgelopen jaar ruim 16,76 procent meer waard. Andere outperformende aandelen in de sector zijn o.a. US Steel , KAZ Minerals en Gerdau S.A.. Ook over het afgelopen kwartaal staat het aandeel hoger (+18,93 procent).

Winnaars en verliezers industriële metalensector

historical prices

Historische koersen ArcelorMittal

historical prices

We zien echter dat de recente koerswinsten voor de beleggers nog maar een doekje voor het bloeden zijn. In de jaren tussen 2006 en 2010 stond het aandeel nog op een veelvoud van de huidige koers.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 63,49 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 56,79 miljard euro bedroeg. Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,23 miljard euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 78 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,96 uit.

Historische omzetten en taxatie ArcelorMittal

beurskoers

Laatste koersdoelen rond de 10 euro

Het aandeel ArcelorMittal wordt door 26 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 7,77 euro. Dit is circa 9 procent minder dan de huidige koers van 8,55 euro.

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Nord Landesbank Deutsche Bank en Berenberg.

Om 12.50 staat het aandeel 0,9 procent hoger op 8,55 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.