Analisten verwachten over 2016 dalende omzet Autodesk

Morgen publiceert het Amerikaanse bedrijf Autodesk haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,03 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,5 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Autodesk in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2016 op een nettoverlies van 153 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 56 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -154,11 te liggen.

Dividendbetalingen door Autodesk worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,38 procent.

Jongste koersdoelen rond de 67 dollar

Het aandeel Autodesk wordt door 8 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 71,75 dollar. Dit is circa 18 procent minder dan de huidige koers van 86,3 dollar.

Wedbush Morgan Securities, Barclays en Canacord Adams gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Autodesk 's marktkapitalisatie op dit moment 19,59 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 86,3 dollar.

Historische koersen Autodesk voorbije 10 jaar

financiele analyse autodesk

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.