ArcelorMittal dit jaar stevige outperformer in Nederland

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke winst van 21 procent tot één van de beter presterende aandelen van de Nederlandse beurzen. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+19 procent). Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 6,9 procent hoger.

Rendementen ArcelorMittal versus Nederlandse aandelen

fundamental research

Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 32 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een verlies van 69 procent. De recente koerswinst is voor beleggers helaas dus maar een doekje voor het bloeden.

De omzet van ArcelorMittal over dit jaar komt uit op 63,66 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 56,79 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 2,26 miljard euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 81 cent over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 10,52 te liggen.

Historische omzetten en taxatie ArcelorMittal

fundmantele data

Meest recente koersdoelen rond de 8 euro

Het aandeel ArcelorMittal wordt door 27 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 8,21 euro. Dit is circa 4 procent minder dan de huidige koers van 8,52 euro.

Morgan Stanley , Exane BNP Paribas en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Koershistorie ArcelorMittal 2007-2017

fundmantele data arcelormittalHet aandeel sloot vrijdag op 8,52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.