Hasbro dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Hasbro zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Hasbro over dit jaar komt uit op 5,36 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 4,45 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Hasbro in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 597 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,75 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 20,21 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2,26 dollar per aandeel. Het dividendrendement van Hasbro ligt hiermee op 2,35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een aantrekkelijke 1,70 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hasbro 's marktkapitalisatie nu 11,98 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 96,01 dollar.

Historische koersen Hasbro voorbije 10 jaar

financiele analyse hasbro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.