Hasbro dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Maandag publiceert het Amerikaanse Hasbro haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Hasbro over dit jaar komt uit op 5,45 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 5,02 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hasbro in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 622 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,94 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23,26.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,24 dollar. Hasbro 's dividendrendement ligt dus op 1,95 procent. Het doorsnee dividendrendement van de persoonlijke goederensector ligt op een nihile 0,92 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hasbro 's marktkapitalisatie 14,34 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 114,9 dollar.

Historische koersen Hasbro afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek hasbro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.