Analistenkorps rekent op omzetgroei Salesforce.com

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Salesforce.com met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 10,19 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 6,67 miljard dollar verdiende.

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 937 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,29 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 69,57 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van Salesforce.com niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een prima 1,64 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Salesforce.com 's marktkapitalisatie 60,22 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 89,75 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.