Groei bij Microsoft lijkt terug

Het tij lijkt te keren voor het aandeel Microsoft . Diverse analisten roemen Microsoft ’s potentieel op het gebied van Cloud, IoT (internet of things), abonnementen en haar algemenere zaken. Microsoft zou er inmiddels geslaagd in zijn om minder afhankelijk te zijn van haar pc-software. In het eerste kwartaal steeg de omzet vanuit Office 365 met ruim 45 procent. Daarnaast steeg het aantal abonnees tot ruim 26,2 miljoen (versus 22,2 miljoen een jaar terug).

Microsoft verdiende ook al ruim een miljard met haar overgenomen zakelijke platform LinkedIn. Mark Moerdler, beleggingsanalist bij Sanford Bernstein, herhaalde onlangs zijn koopadvies bij een koersdoel van 81 dollar. Moerdler duidt in zijn rapport op de stabiele inkomstenstromen bij de onderdelen cloud en sofware.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 96,24 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 85,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 23,7 miljard dollar. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 3,03 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,09 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,6 dollar. Microsoft 's dividendrendement komt hiermee op 2,29 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,01 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 63 dollar

Morgan Stanley , UBS en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microsoft 's marktkapitalisatie 561,57 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 69,96 dollar.

Historische beurskoersen Microsoft

aandelenanalyse microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.