Electronic Arts bij duurste VS aandelen

Het aandeel Electronic Arts noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van Amerika. Voor een aandeel wordt nu circa 140 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde Amerikaanse aandeel uit de entertainmentbedrijven dat nu circa 19,97 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,18 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 4,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Electronic Arts in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,32 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Electronic Arts 's resultaat per aandeel op een winst van 4,22 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 26,94 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat Electronic Arts geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de entertainment sector ligt op een nihile 0,19 procent.

Laatste koersdoelen rond de 83 dollar

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Electronic Arts 's marktkapitalisatie 34,22 miljard dollar.

Historische koersen Electronic Arts van 2007 tot 2017

koersgrafieken electronicartsHet aandeel sloot dinsdag op 113,69 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.