Electronic Arts ziet verkoop dalen

De Amerikaanse spelletjesfabrikant Electronic Arts heeft te maken met tegenvallende resultaten. Consumenten in de Verenigde Staten en Europa worden er steeds minder happig op om de allernieuwste games in huis te hebben. EA is vooral bekend van de FIFA serie en Need for Speed. Electronic Arts maakte nabeurs de cijfers bekend middels een persbericht.

Verrast
De voorspellingen voor het boekjaar 2008/2009 zullen niet behaald worden aldus een woordvoerder van het Amerikaanse Electronic Arts . Voor beleggers kwam het bericht als een regelrechte verrassing.
Hoofdkantoor Electronic Arts
Concurrenten Microsoft en Take Two Interactive bekend van de populaire Grand Theft Auto reeks lieten beiden weten beter te verkopen dan waar de bedrijven in eerste instantie vanuit gingen. Het Japanse Nintendo meldde eerder deze maand al dat het meer verkoopt dan verwacht. CEO van Electronic Arts , John Riccitiello meldde teleurgesteld te zijn dat de verkopen voor de feestdagen lager zijn uitgevallen dan waar het bedrijf eerder vanuit ging. Electronic Arts heeft inmiddels aangekondigd maatregelen te gaan nemen en te gaan snijden in de kosten. Analist van Wedbush Morgan, Michael Pachter; “Mensen kopen wel computerspellen, alleen niet van Electronic Arts ”. Electronic Arts is na Activision Blizzard de grootste fabrikant van games ter wereld. Beide bedrijven hebben een notering op de Amerikaanse technologiebeurs NASDAQ100.

Consensus Electronic Arts
Het aandeel Electronic Arts krijgt door analisten 11 koop- en 8 houdadviezen toebedeeld. Daarnaast heeft EA 1 verkoopadvies gekregen van analisten. Laatst afgegeven advies was afkomstig van UBS welke een houdadvies toebedeelde. Het gemiddelde koersdoel van EA is 51,62 dollar.

De consensus van analisten over de winst per aandeel 3M voor 2009 is 1,18 dollar. EA keert geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige ramingen van analisten uitgekomen op 16,44.