Analisten gaan uit van superjaar voor Microsoft, breidt uit in autosector

Microsoft lijkt continu bezig om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het een samenwerkingsovereenkomst met het Chinese Baidu heeft gesloten. Microsoft zal haar clouddienst Azure aan Baidu leveren ten behoeve van het platform Apollo Group . Apollo Group is het softwareplatform voor zelfrijdende auto's. Deze software wordt nu door FAW, Ford, Daimler , Great Wall Motors en Bosch gebruikt.

De totale waarde van deze markt wordt nu al op circa 7 triljard dollar geschat. Ook startte Microsoft een samenwerkingsovereenkomst met Hartman car systems om applicaties van Office te leveren.

Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 104,32 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 89,95 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 25,16 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 3,27 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 22,7 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,69 dollar. Microsoft 's dividendrendement ligt dus op 2,28 procent. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,16 procent.

Laatste taxaties rond de 68 dollar

Jefferies & Co., Canacord Adams en Cowen and Company gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microsoft 's beurswaarde 579,51 miljard dollar.

Om 17.28 stond het aandeel 0,61 procent lager op 74,22 dollar.

Koershistorie Microsoft 2007-2017

aandelenanalyses microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.