Microsoft getipt om Wal-Mart over te nemen

Het succes voor de gigant Amazon.com lijkt maar niet op te kunnen houden. Wall Street goeroe Jim Cramer stelt dat veel bedrijven een voorbeeld aan de online retailer zouden moeten nemen. Amazon.com is inmiddels de meest dominante speler op het gebied van e-commerce en clouddiensten. Microsoft komt qua clouddiensten het meeste in de buurt van Amazon.com zo stelt Cramer. De goeroe stelde onlangs op zijn website TheStreet.com dat Microsoft Wal-Mart Stores over zou moeten nemen om zo de strijd in de e-commerce en cloudsector met Amazon.com aan te kunnen gaan.

Cramer duidt zijn advies op het feit dat Wal-Mart Stores op een enorme berg met klantendata zit die veel beter geëxploiteerd zou moeten worden. Mocht Microsoft Wal-Mart Stores overnemen dan zou het volgens hem een titanengevecht kunnen worden want dan zouden er eindelijk 2 gelijkwaardige giganten tegenover elkaar kunnen staan op dit gebied.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 104,68 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 89,95 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 24,92 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 3,23 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 22,65 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,68 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement ligt dus op 2,3 procent. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0,15 procent.

Laatste koersdoelen rond de 65 dollar

Independent Research, Cowen and Company en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microsoft 's beurswaarde 571,23 miljard dollar.

Historische beurskoersen Microsoft

beurskoers microsoft

Het aandeel sloot donderdag op 73,16 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.