Oracle dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen presenteert het Amerikaanse Oracle haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 39,44 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 37,73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Oracle in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 12,46 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,95 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17,79.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,68 cent verwacht. Oracle 's dividendrendement ligt dus op 1,3 procent. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0,15 procent.

Laatste taxaties rond de 56 dollar

De meest recente adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Canacord Adams en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Oracle ' nu rond de 216,84 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 52,49 dollar.

Historische koersen Oracle

koersgrafieken oracle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.