ASML outperformer Europese megacaps

ASML bij sterk presterende Europese megacaps

Het aandeel ASML behoort momenteel tot de best presterende megacaps in Europa. Over het voorbije jaar staat de megacap maar liefst 42 procent hoger. De Nederlandse Europese staan 17 procent in de plus. ASML wordt nu op 59 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese megacaps worden nu op 25 verhandeld.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van ASML over dit jaar komt uit op 8,43 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,79 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,86 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,36 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 31,67.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,3 euro. Het dividendrendement van ASML ligt hiermee op 0,94 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,25 procent.

Jongste koersdoelen rond de 149 euro

Bryan Garnier, NIBC en Standard & Poors gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ASML 's marktkapitalisatie 59,1 miljard euro.

Historische koersen ASML voorbije 10 jaar

aandeel asml

Om 12.30 staat het aandeel 0,62 procent hoger op 138,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.