Nike op recordjacht ondanks recente koersdruk

Het aandeel Nike kreeg onlangs wat koersdruk doordat haar resultaten over het tweede kwartaal onder de analistenverwachtingen lagen. De omzet van Nike in Noord-Amerika is aan het afzwakken en partner Footlocker stelt dat de verkopen van de Nike producten ook daalt.

Beleggers hoeven niet perse verontrust te raken zo stellen veel analisten. Voor dit jaar verwacht het bedrijf nog steeds groei uiteindelijk. Het bedrijf is verder van plan om tussenpersonen weg te halen om zo direct aan haar klanten te gaan leveren. Dit zowel online als via haar winkels.

De omzet van Nike in China is aan het stijgen. Over het eerste kwartaal bedroeg de groei daar ruim 9 procent en kwam uit op 1,1 miljard dollar (op jaarbasis). De meeste analisten gaan uit van een tijdelijke tegenwind en dat het bedrijf goed op weg is naar herstel. De recente verkoopdruk zou volgens diverse analisten dan ook een mooi koopmoment kunnen zijn.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 35,79 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 34,35 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,85 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,33 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 22,09.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,77 cent verwacht. Het dividendrendement van Nike ligt hiermee op 1,5 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0,90 procent.

Recente koersdoelen rond de 49 dollar

Cowen and Company, Canacord Adams en Susquehanna gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's beurswaarde 68,4 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 51,47 dollar.

Historische koersen Nike

beurskoers nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.