Van de Velde valt in de smaak bij analisten

De Belgische lingerieproducent Van de Velde maakte vandaag (vrijdag 20 januari, red.) bekend het Spaanse lingeriemerk Andres Sardá over te nemen voor in totaal bijna 15 miljoen euro. Analisten zijn positief over het aandeel Van de Velde. Opvallend is dat de afgegeven koersdoelen redelijk dicht bij elkaar liggen.

Overname Andres Sardá
Voor een bedrag van 14,6 miljoen euro neemt Van de Velde haar Spaanse branchegenoot Andres Sardá over. Andres Sardá omvat het gelijknamige lingeriemerk en Eurocorset, dat de activiteiten van het merk commercialiseert. Van de Velde betaalt 11 miljoen euro voor het merk Andres Sardá en 3,6 miljoen euro voor het overkoepelende concern Eurocorset.

In 2007 behaalde Eurocorset een omzet van 13 miljoen euro, waarvan ruim de helft afkomstig uit Spanje. De EBITDA bedroeg in datzelfde jaar circa 1 miljoen euro.

Van de Velde wil met deze overname illustreren dat het concern uitdrukkelijk streeft om haar merkenportefeuille te versterken en dan vooral in het topsegment en in de eerste plaats met een Zuid-Europees merk. Het nationale hoofdkantoor voor de verkoop van de producten van zowel Eurocorset als Van de Velde Spanje zal Barcelona worden.

De overname wordt gefinancierd uit de beschikbare contante middelen van Van de Velde.


Model in lingerie van lingeriemerk Andres Sardá

Aandeel valt in de smaak
Het aandeel Van de Velde valt in de smaak bij de analisten. In totaal zijn er 7 adviezen afgegeven, waarvan 5 koopadviezen, 1 houd- en 1 verkoopadvies.

De afgegeven koersdoel liggen in dicht bij elkaar. Het laagste afgegeven koersdoel is 35 euro en het hoogste 38 euro. Het gemiddeld koersdoel bedraagt hierdoor op dit moment 36,75 euro. De koers van het aandeel is in een jaar tijd van 37,50 euro gedaald naar ongeveer 29 euro.