AIG loser van de Dow 30

Het aandeel American International Group ( AIG ) heeft over de afgelopen 12 maanden het meeste aan marktwaarde verloren. Haar koers is in een hoog tempo omlaag gegaan waardoor haar dividendrendement en koers/winst-verhouding nu weer op ‘normale’ niveau’s staan. Analisten noemen het aandeel nu fair gewaardeerd en raden het aandeel te houden. Diverse analisten roemen de vervanging aan de top van het bedrijf maar verwachten geen outperformance van het aandeel. De consensus over het aandeel ligt op houden. Door diverse hogere koersdoelen ligt het gemiddelde koersdoel royaal boven de huidige koers (slotkoers 17 juni 31,50 dollar versus gem. koersdoel van 44,88 dollar).

Beleggers deden het aandeel behoorlijk van de hand tijdens de kredietrcrisis. Van de financials van de Dow Jones Industrial Average deed AIG het de afgelopen 12 maanden veruit het slechtste (-43%). De aandelen Bank of America en Citigroup leverden rond de 20% van hun waarden in. Over het eerste kwartaal van dit jaar leed AIG een 3 cent groter verlies van 11 cent per aandeel. Dit werd vooral veroorzaakt door het negatieve bedrijfsresultaat over deze periode. Het aantal uitstaande aandelen is nagenoeg onveranderd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007.

Resultaten eerste kwartaal 2008
AIG .bmp'>
Bron: www.aig.com

Standard & Poors handhaaft houdadvies
Analist Seifert van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Standard & Poors is content met de beslissing om AIG 's topman Martin Sullivan te vervangen door Robert Willumstad (voormalig Citigroup ). Standard & Poors verwacht dat Willumstad meer leiderschapscapaciteiten heeft dan zijn voorganger. Het advies blijft op houden staan omdat er nog veel vraagtekens omtrent het bedrijf zijn op het gebied van AIG 's hypothekenexposure en haar posities in CDS'en. Het koersdoel van 38 dollar is vrij gematigd gezien de historische koers/winstverhoudingen en book to market ratio's aldus analist Seifert.