Omzet Microsoft op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse Microsoft haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 104,61 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 89,95 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 24,69 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,19 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,65 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,7 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement komt dus op 2,16 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een summiere 0,15 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 80 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, ER Capital en Independent Research.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Microsoft ' nu rond de 613,94 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 78,63 dollar.

Historische koersen Microsoft

koersdata microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.