Analisten: Henry Schein op stoom voor recordomzet

Henry Schein zal aanstaande maandag haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Op basis van de analistenschattingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 12,31 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 11,57 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Henry Schein in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 578 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3,64 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 20,96.

Van Henry Schein worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een nihile 0,20 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Henry Schein 's marktkapitalisatie 12,58 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 76,3 dollar.

Historische koersen Henry Schein van 2007 tot 2017

koersgrafieken henryschein

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.