Luxe overname LVMH

Begin deze week maakte de Franse luxe productenfabrikant LVMH bekend dat het zijn Italiaanse sectorgenoot Bulgari overneemt. Analisten zijn content met de overname en hebben mede daarom hun overwegend positieve taxaties herhaald. Gemiddeld zien analisten daarnaast nog een behoorlijk opwaarts potentieel voor de koers.

Door onze redactie

Overname Bulgari
Afgelopen maandag maakte Moët Hennessy Louis Vuitton ( LVMH ), ’s werelds grootste producent van luxeartikelen, bekend de Italiaanse maker van zeer sjieke horloges, zonnebrillen en juwelen over te nemen voor 3,7 miljard euro. LVMH is onder meer bekend van de tassen en koffers van Louis Vuitton, de champagne van Moët en de Hennessycognac.

LVMH heeft Bulgari kunnen overnemen dankzij de financiële crisis. De Italianen wisten de zware economische omstandigheden maar moeizaam te trotseren. LVMH zag juist de vraag naar zijn producten toenemen en rijgt nu dus Bulgari aan zijn luxeketting. Bulgari, dat werd opgericht in 1884, liet in een verklaring weten dat de overname ervoor moet zorgen dat de toekomst van het Italiaanse bedrijf is veilig gesteld.

De Fransen verkrijgen 50,4% van de aandelen in Bulgari door middel van een aandelenruil met de familie Bulgari. LVMH gaat nu de resterende aandelen werven die niet in het bezit zijn van de familie Bulgari, waarbij het een bod heeft uitgebracht van 12,25 euro per aandeel. Dit is een premie van ongeveer 60% ten opzichte van de gemiddelde koers van het aandeel Bulgari over de afgelopen periode.

Koersdoel verlaagd
Analist Lars Lusebrink van Independent Research heeft zijn koersdoel voor LVMH neerwaarts bijgesteld van 142 euro naar 135 euro. Het nieuwe koersdoel is gebaseerd op een recente branchestudie van de analist. Lusebrink stelt dat de aangekondigde overname van Bulgari ondanks de hoge overnameprijs op strategische gronden verantwoord is. Het luxgoederenconcern zou volgens de analisten moeten kunnen blijven profiteren van zijn uitstekende marktpositie en de positieve marktomstandigheden. Mede daarom hanteert Lusebrink voor LVMH een ‘kaufen-advies’.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 20 koop- en 9 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies voor het aandeel heeft uitstaan. Hierdoor is de consensus zeer positief te noemen. Analisten hebben naar aanleiding van de aangekondigde overname van Bulgari hun positieve adviezen voor het aandeel herhaald, wat aantoont dat zij nog altijd vertrouwen hebben in het aandeel. Het sentiment is zodoende positief.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 124,60 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 9%. Koersdoelen die de afgelopen dagen zijn afgegeven danwel herhaald liggen ver boven dit gemiddelde. Ondanks dat Independent Research bijvoorbeeld zijn koersdoel neerwaarts heeft bijgesteld tot 135 euro gaan zij nog altijd uit van een opwaarts potentieel van iets meer dan 18%. Andere koersdoelen liggen in een bandbreedte van 130-145 euro, wat rendementen oplevert van 14% tot en met bijna 27%.

De recente overname van Bulgari toont aan dat LVMH in een uitstekende positie verkeert. Verwacht mag worden dat aandeelhouders van Bulgari zullen instemmen met het voorgenomen bod en daarmee de Italianen nog dit jaar zal worden ingelijfd. LVMH heeft hiermee een nieuwe parel in zijn bezit en kan daardoor verder profiteren van de vraag naar luxegoederen vanuit de Aziatische markt in de komende jaren.