Koersdoelen Dell dicht bij elkaar

Het Amerikaanse computerconcern Dell dat wereldwijd bekend is geworden door de tussenhandel uit te schakelen heeft recentelijk haar cijfers over het tweede kwartaal bekend gemaakt. De computergigant zag zijn nettowinst in het tweede kwartaal met 17% dalen. Als gevolg van de tegenvallende resultaten daalde de koers van Dell fiks. Geen van analisten heeft ondanks de slechte cijfers een verkoopadvies voor het aandeel afgegeven. Analisten zijn redelijk eensgezind over het koersdoel.

Koersdaling Dell
Dell daalde afgelopen vrijdag met 13,8%. Het aandeel nam de technologiebeurs NASDAQ mee welke sloot op 2.637,52 (-1,83%). Dell presenteerde nabeurs zijn winstcijfers over het tweede kwartaal van 2008. Dell gaf daarnaast aan dat bedrijven minder geld spenderen aan technologie. Gevreesd wordt dat dit niet alleen voor de Amerikaanse computerreus maar voor de gehele technologiesector zal gelden. Naast Dell moesten ook IBM (-2%) en Marvell Technology (-4%) het afweten in New York.

Dell boekte een winst van 616 miljoen in het tweede kwartaal van 2008. De winst per aandeel kwam uit op 0,31 dollar. De omzet van het Amerikaanse bedrijf kwam uit op 16,43 miljard dollar. In 2007 bedroeg de omzet van Dell 14,7 miljard dollar. Analisten gingen uit van een winst per aandeel voor Q2'08 van 0,36 dollar en een omzet van 15,97 miljard dollar.

Analisten eensgezind
Analisten reageren ondanks de negatieve berichtgeving van Dell positief. Zo krijgt Dell van analisten 20- koop, 11 houd- en 0 verkoopadviezen.

Wel hebben diverse analisten hun koersdoel neerwaarts bijgesteld met 1 a 2 dollar. Opvallend is dat analisten redelijk eensgezind zijn over het koersdoel. De meest recente koersdoelen zitten tussen 25-28 dollar. Het gemiddelde koersdoel komt hiermee uit op 27,38 dollar terwijl de huidige koers rond de 21 dollar schommelt. Dit levert een verwacht rendement op van 8,59%. De koers-winstverhouding komt over 2008 uit op 22,11.

Dell geeft geen dividend uit aan haar aandeelhouders.