LVMH verslaat verwachtingen, koersdoelen omhoog

LVMH boekte over het eerste kwartaal een groter dan verwachte omzetstijging. Zo maakte het Franse luxemerk recent bekend. Analisten hebben dan ook met name positief gereageerd op de cijfers, al plaatsen sommige van hen ook enkele kanttekeningen. De consensus is desondanks nog altijd zeer positief en analisten verwachten dat de koers in de komende periode kan stijgen tot boven de 130 euro.

Door onze redactie

Omzetstijging
Moet Hennessy Loui Vutton ( LVMH ) boekte over het eerste kwartaal van 2011 een omzetstijging van 17%, waardoor de omzet uitkwam op 5,25 miljard euro. Analisten waren gemiddeld uitgegaan van een omzet van 4,95 miljard euro. Alle divisies realiseerde een dubbelcijferige omzetgroei, met uitzondering van de parfum- en cosmetische activiteiten. Daar nam de omzet toe met 9%.

LVMH besloot op het laatste moment om zijn kwartaalbericht op maandag- in plaats van dinsdagmorgen naar buiten te brengen, zonder daarvoor een specifieke reden op te geven.

Koersdoel verhoogd
De Britse zakenbank Barclays heeft zijn koersdoel voor LVMH verhoogd met 5 euro tot 130 euro. De omzetcijfers over het eerste kwartaal lagen gemiddeld 5% boven de verwachtingen van de markt, zo stelt analiste Vicki Lee. Daarnaast toont het management aan vertrouwen te hebben in de bedrijfsontwikkelingen voor de rest van dit jaar. Daarom heeft de analist haar prognose voor de winst per aandeel voor 2011 verhoogd met 4%, terwijl het advies is blijven staan op ‘overweight’.

Voorkeur voor Swatch
De analisten van ABN AMRO geven de voorkeur aan Swatch boven LVMH , ondanks dat de omzet van laatstgenoemde beter was dan verwacht. De analisten wijzen erop dat de fabrikant van luxegoederen voor een deel van zijn omzet afhankelijk is van Japan en aangezien Swatch minder risico in die regio loopt geven de analisten de voorkeur aan het Zwitserse bedrijf.

Volgens de analisten kan Swatch profiteren van de kwartaalcijfers van LVMH omdat het bedrijf volgens hen beter is gepositioneerd. Swatch realiseert 7% van zijn omzet in Japan en profiteert direct van de sterke groei in horloges (28% in het eerste kwartaal voor LVMH ) en het aandeel is volgens de analisten aantrekkelijk gewaardeerd. Daarom hebben zij voor Swatch een koopadvies uitstaan en staat het daarnaast op de Recommended List, terwijl voor LVMH ABN AMRO een houdadvies hanteert.

Consensus
De consensus voor LVMH is nog altijd zeer positief. Er staan momenteel 20 koop- en 8 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies heeft uitstaan. Analisten tonen daarnaast vertrouwen in het aandeel gezien het feit dat zij vasthouden aan hun eerder afgegeven adviezen.

Doordat er verschillende koersdoelwijzigingen zijn doorgevoerd, zowel opwaarts als neerwaarts, bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 127,67 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van ruim 8%. Koersdoelen die de afgelopen dagen zijn afgegeven liggen echter allen boven het gemiddelde, wat aangeeft dat analisten nog wel meer opwaarts potentieel zien. De meeste analisten hebben een koersdoel tussen 130 euro en 135 euro uitstaan, wat verwachte rendementen oplevert van 10,45% tot en met 14,70%.

De analisten van Goldman Sachs zijn de positieve uitschieter, ondanks dat zij voor het aandeel een houdadvies hebben uitstaan. Met hun recent met 2 euro verhoogde koersdoel van 146 euro zien de analisten een opwaarts potentieel van iets meer dan 24%.