Nike ziet omzet mondiaal klimmen

Het sportbedrijf zag in het voorbije kwartaal haar omzetten in China, Japan Zuid-Korea aantrekken. De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal (van het boekjaar 2021) uit op 95 cent versus de consensus van 47 cent.

In het eerste kwartaal startte het bedrijf met een lijn voor zwangerschap en een lijn voor yoga. Het yoga-deel is ook voor mannen opgezet.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 41,96 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 37,4 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Nike Tessenderlo Belgie ©

Nike
Nike


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 4,51 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Nike's resultaat per aandeel op een winst van 2,85 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 44,79 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,03 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 0,81 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0,18 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike's beurswaarde 159,95 miljard dollar. Het aandeel Nike bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Nike maar liefst 41 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 130 dollar.

Historische beurskoersen Nike

aandelenanalyse nike

Klikt u hier voor dividend aandeel Nike. Het aandeel sloot maandag op 127,65 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.